A rugalmas munkaerő a jövő kihívása, mi már ma megoldást találunk rá

Jelenleg létezik egy jelentős számú, motivált és nagy potenciállal rendelkező munkavállalói csoport, akiket meg lehet szólítani: a kisgyermekes szülők / anyukák, illetve a rugalmas vagy projekt alapú munkában dolgozók köre. Ők a Working Moms Hungary elsődleges célcsoportja.

Reprezentatív minta alapján készült kutatásunk eredményeként arra a következtetésre jutottunk, hogy a legtöbb anyuka rendkívül motivált a munkaerő-piacra történő visszatérésben és igényli a szakmai kihívást, de egyeseknél a korábbi munkavégzési gyakorlat és a megváltozott életkörülmények összeegyeztetése jelentősen több energiát igényel, mert a kismamában
– finom hangolódik a prioritási sorrend;
– nő a „Work-life balance” iránti igény;

azonban egyúttal növekszik a
– hatékonyság
– time-management képesség.

Kialakítható egy ”win-win” helyzet:
A célcsoport (potenciális munkavállalók) és a munkáltatók igényeit a Working Moms Hungary segítségével össze lehet egyeztetni, és ez megoldást jelenthetne a munkaadók számára a hiányzó munkahelyek betöltésére, valamint új munkahelyek teremtésére.

munkáltatóknak

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink széles palettáját minden egyes alkalommal a partner egyedi igényeire szabjuk.

– Működésfejlesztés: 

A jelenlegi szervezetek (mérettől és életciklus-fázistól függetlenül) nagyon sok kihívással néznek szembe. Ráadásul a kihívásokat és a működési bizonytalanságot a 2020-as évet erőteljesen megbélyegező pandémiás helyzet is erősíti. Mindezekre válaszként elengedhetetlen a működés áttekintése és újragondolása. Ez egy rendkívül nehéz feladat, tekintettel arra, hogy a vezetés idejét és erőforrásait a meglévő (megváltozott) működés fenntartása köti le, sok helyen napi 24+ órában, valamint gyakran a jelenlegi működést maga a menedzsment alakította, ill. dolgozta ki; és mint tudjuk nagyon nehéz elszakadni attól, amit mi magunk alkottuk meg…

Ezért célszerű a működésfejlesztést egy külsős szakértő bevonásával bonyolítani, aki elvégzi a szükséges feladatokat:

  • Átvilágítja az aktuális működést;
  • Megtervezi a működési eredményesség fejlesztését szolgáló modelleket;
  • Kidolgozza a működési eredményesség fejlesztését szolgáló komplex  programokat;
  • Implementálja azokat;
  • Visszamérést nyújt az implementált modell kapcsán.

A Working Moms csapata számos hazai és nemzetközi projekt kapcsán résztvevőként és külsős szakértőként egyaránt fejlesztett ilyen jellegű programokat. A feladat szépsége abban rejlik, hogy ezek általában kis lépésekkel kezdődnek, amelyekkel már látható eredményeket lehet elérni, és nem feltétlenül azonnal komplex BPR programokkal. Azaz, úgy tanulunk együtt fejlődni a szervezettel, mint a kisgyermek a járást: pici lépésenként haladunk előre, mely mindegyikében megvan a sikerélmény – mind a „tanuló” munkavállalók, mind a „tanító / megrendelő” menedzsment részére.

–  Szervezetfejlesztés:

Lépést tartani napjaink piaci környezetével nagy erőfeszítést és sok erőforrást igényel egy vállalat részéről. Mi ebben is tudunk segíteni: feltérképezzük, és javaslatot teszünk azokra a területekre, amelyeken lehetőség van rugalmas munkavégzés kialakítására, és ezáltal megoldást nyújtunk a munkaerőhiány kérdésére, vagy a kisgyermekes szülők visszaintegrálására (Kisgyermekes szülők megtartását / visszaintegrálását támogató programok kidolgozása).

– Munkaerő keresés és kiválasztás:

Teljes körű támogatást nyújtunk az optimális munkaerő kiválasztásában, amely folyamatban a legújabb marketing-, és toborzási technikákat alkalmazzuk, valamint előszűrjük és kiválasztjuk a legjobb jelöltet az adott pozícióra.
Igény esetén az adminisztráció leegyszerűsítésében is hasznos partnerek lehetünk.

– Karrier tanácsadás és fejlesztés:

Az egyedi igények alapján felkészítést nyújtunk a kiválasztott munkatársak számára az adott pozíció vonatkozásában.

Megtaláljuk Önök számára a
–  motivált,
–  lojális és
–  lelkiismeretes munkatársakat.

Ezt követően Önöknek már csak az üzleti területek új kihívásaival kell foglalkozniuk.